Algemene kenmerken
Vissen zijn zachtaardig, vriendelijk en hebben de behoefte om aardig gevonden te worden. Ze zijn niet opdringerig, hebben belangstelling voor anderen en hebben opvallende, sprekende en stralende ogen.
Vissen doen regelmatig dingen die nadelig voor ze zijn. Ze willen iets ondernemen maar kunnen door gebrek aan zelfvertrouwen precies het tegenovergestelde doen, vaak op het moment dat ze positief en zelfverzekerd proberen te zijn.

Persoonlijkheid
Vissen zijn vaak dromerig, vriendelijk en hulpvaardig. Ze hebben moeite de werkelijkheid onder ogen te zien. Vissen hebben behoefte aan rust en vrede en zijn daarom geneigd zich als een kluizenaar in hun eigen wereldje terug te trekken.

Hobbies en vrije tijd
Vissen houden van ongeplande vakanties; dus lekker ongedwongen rondreizen, al dan niet per vliegtuig. Maar ook rustiger activiteiten als balletdansen, bloemschikken en vissen(!) zijn erg geliefd.

Symboliek
Planten paardebloem, lindebloesem, mos, kortsmos, waterlelie en anjer
Bomen linde, berk, moerbeiboom, kastanje, eik en es
Kruiden salie en steenbreek
Specerijen koreander en kaneel
Edelsteen maansteen
Metaal platina, tin en titanium
Dieren dolfijn, walvis, bruinvis

Ascendant is 'Leeuw'
Vissen met Leeuw als ascendant hebben een krachtige persoonlijkheid. Ze zijn fascinerend en dynamisch en reageren meestal positief en enthousiast op uitdagingen. Ze zijn veel zelfbewuster dan andere vissen en hebben daardoor ook meer zelfvertrouwen. Vaak zijn ze echter tamelijk autoritair. Door de invloed van de Leeuw zijn deze Vissen zeer creatief en houden ze van stijl en luxe.